Midzomeravond 2019

Midzomeravond in Gijzenrooi op 29 juni 2019, van 17.00 tot 23.30 uur.

Een avond die voor kinderen al om 17.00 uur begint!

Om 17.00 uur openen we de middag met een kinderdisco o.l.v. DJ Koen Scholten. Iedereen kan zijn eigen verzoeknummers doorgeven, zodat het een gezellige boel wordt en je lekker kunt dansen en springen. Droom je nog wel eens weg bij een oude of een wat nieuwere hit? Grijp dan je kans en geef Koen een seintje!

De rommelmarkt is er voor en door kinderen. Heb je speelgoed of spulletjes te koop, geef je dan op tussen half vijf en vijf uur bij de bar. Je krijgt dan een plaatsje waar je je spulletjes kunt uitstallen en verkopen tot zeven uur. Zo heb je lekker extra zakgeld voor de vakantie.

We hebben een fietscross van half zes tot half zeven. Toon je stuurkunst en snelheid op het circuit. Wees een “Mathieu van der Poel” in de dop en ga voor de prijzen. Er zijn twee circuits uitgezet; één voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar en één van 7 t/m 10 jaar. Je kunt je aanmelden bij de bar waar je je rugnummer krijgt. De prijsuitreiking is om kwart voor zeven.

Pimp zelf je pannenkoek op met allerlei lekkere versieringen, om het daarna natuurlijk lekker op te eten. Tussen zes en zeven uur kunnen kinderen terecht voor een gratis pannenkoek. Willen de ouders ook wat mee-eten, dan kunnen ze pizzapunten bestellen bij de bar. Ze kosten maar 1 consumptiebon.

Knutselen en sportieve activiteiten

Als vanouds gaan we om 19.00 uur verder voor de kinderen met knutselen aan de lange tafels en sportieve activiteiten op het veld. De sportieve topper, het maken van reuze luchtbellen, hebben we er natuurlijk in gehouden, maar daarnaast kunnen kinderen ook weer meedoen aan andere sportieve uitdagingen.

Wagenspel van Ariëns Toneel

Traditiegetrouw trekt de Wagenspelgroep van het Ariëns Toneel één week voor de schoolvakanties langs alle wijken van Eindhoven. We zijn blij dat ze ook dit jaar de zaterdagavond speciaal voor Gijzenrooi vrijhouden! Om 20.15 uur arriveert de tractor van Ariëns Toneel met het podium op het grasveld.

De titel is bij het ter perse gaan van Het Zegje nog niet bekend, maar het draait allemaal om kinderen, de school en de rol van de overheid daarin. Vanaf de met stoeltjes en kleedjes tot tribune omgedoopte helling kunnen we er optimaal van genieten. Natuurlijk wordt het allemaal weer grappig, onderhoudend en zelfs hilarisch.

Live muziek van Zoden Aan De Dijk

We zijn trots dat we aansluitend op het wagenspel de groep Zoden Aan de Dijk hebben kunnen contracteren. Deze voornamelijk Kempische band met maar liefst 7 mannen (waaronder Lisvenner Casper Pillaerds) en één vrouw brengen de swingende songs van de Dijk. Als je al stil kunt blijven zitten (dansen mag!), kan je toch in ieder geval wel een deel van hun teksten mee blèren. Vanaf 21.15 uur betreden zij ons mooie podium onder de bomen en kunnen we vanaf ons gezellige terras met koffie, thee, fris, wijn of bier genieten van een paar sets van deze geweldige coverband.

Om 23.30 uur is onze Midzomeravond afgelopen en wordt met hulp van alle vrijwilligers het festivalterrein weer ontmanteld.

Namens Bewonersvereniging Gijzenrooi,

Leden van de werkgroep Midzomermiddag; Hans, Louise, Kees, Wilma, Joop en Truus

Leden van de werkgroep Midzomeravond; Margreet, Truus, Niels, Janco en Erik