Sfeervolle lampionnenoptocht


Het weer werkt geweldig mee: in tegenstelling tot vorig jaar is het fris maar droog. De mannen en vrouwen van muziekgezelschap Coest spelen al een paar vrolijke nummers voordat we vertrekken van het Bunderkensven. Dat werkt als een soort magneet op de kleinsten uit onze wijk: overal vandaan komen ze met hun lampionnen aangelopen. Net op tijd.

Niels loopt voorop. Hij heeft zich getooid met een snoer verlichte bolletjes en als een tamboer-maitre wijst hij de weg. Daarachter een hele grote groep kinderen met hun ouders. En onderweg sluiten zich nog meer kinderen aan. Truus, Kees, Nico en Niek zorgen voor en achter de stoet voor de veiligheid. En dat de stoet een beetje aaneengesloten blijft voortgaan. Dat valt nog niet mee: lichtjes gaan uit, lampionnen vallen op straat, wantjes raken kwijt, neusjes moeten gesnoten worden. Maar toch trekt er een vrolijk en sfeervol verlicht kinderlint door onze wijk.

Na een half uurtje zijn ze weer terug om te genieten van een bekertje warme chocomel (met dank aan Simone en Niels), een speculaasje en een suikerspekje. Met de ouders praten we nog even na, Truus en Kees werven nieuwe vaders en moeders die in de toekomst de organisatie op zich zouden kunnen nemen. Dat gaat vast
lukken. Ook Maarten is tevreden: precies zo zou Esther het gewild hebben. En de muzikanten van Coest laten weten dat zij hun (bescheiden) gage zullen doneren aan KWF kankerbestrijding. Mooi gebaar.


Greetje Heijmans