Woninginbraken in Gijzenrooi

De laatste tijd hebben enkele woninginbraken in onze wijk plaats gehad. Er zijn via via gevallen bekend op het Meerbergsven, Lisven, Kraanven en Grevenschutven. Overleg hierover met onze wijkagent is gaande.
Voor zover bekend gebruikte de dader(s) de methode van hengelen/flipperen. Bij een aantal inbraken werden binnen de autosleutels weggenomen en werd de auto van de oprit gehaald. Het gaat om verschillende automerken.
Inbraken vinden overdag maar ook in de  nachtelijke uren plaats. De politie tast nog in het duister over de dader(s). Er is een agent op deze inbraken aan het inzoomen om te kijken of er een lijn inzit waar ze mee verder kunnen.

De wijkagent vraagt om extra alert te zijn, ramen en deuren goed te sluiten (met deugdelijk sluitwerk) en bij verdachte situaties direct 112 te bellen. De politie zal extra surveilleren en ook Stadstoezicht is geïnformeerd om in onze wijk vaker aanwezig te zijn. In het kader van het Donkere Dagen Offensief zijn de lopers van Buurtpreventie Gijzenrooi al extra actief. Dat zal nog wel even zo blijven. Helaas heeft dat de inbraken niet kunnen voorkomen.

Jos van Dijk
Coördinator buurtpreventie Gijzenrooi