Midzomeravondfeest gaat niet door

Aangezien in deze tijd zo’n grote festiviteit als het Midzomeravondfeest organiseren nogal wat inhoudt hebben we ook gevraagd hoe het bestuur hier in staat. Er wordt weliswaar versoepeld in de coronaregels maar dit soort festiviteiten is nog tot 1 september verboden. Ook heb je er een vergunning voor nodig. Daarbij wil je niet dat wijkbewoners enig risico lopen om besmet te raken en dat is best een verantwoordelijkheid.

Het Midzomeravondfeest wordt het onder de vlag van de bewonersvereniging georganiseerd dus uiteindelijk is het ook hun verantwoordelijkheid. Vandaar de vraag aan het bestuur hoe zij hier over
denken. Het bestuur heeft besloten dat het Midzomeravondfeest dit jaar niet door kan gaan. Zij noemden de volgende redenen:
➢ Het is niet mogelijk 1,5 meter afstand te houden
➢ We kunnen bij de bar geen Corona-hygiëne garanderen
➢ Is het verstandig een BBQ te organiseren terwijl de restaurants nu nog dicht zijn en het daarna ook passen en meten wordt
➢ Mag het sowieso omdat er altijd veel meer dan 100 mensen komen.

Wat er ook nog gaat wijzigen in de komende tijd de anderhalve meter zal blijven. Dit kunnen we niet garanderen en we willen ook niet politieagent spelen. Al met al, geen Midzomeravondfeest in 2020.

Wel wil ik alle vrijwilligers die op mijn mail hebben gereageerd bedanken. Dat was fijn. Ik hoop dat iedereen volgend jaar, als dan alles wel weer kan, extra gemotiveerd is om er weer energie in te steken.
Mocht men in die tussentijd van mailadres of adres veranderen zou het fijn zijn indien dat aan mij doorgegeven werd ivm de administratie.

Rest me nog om iedereen namens ons een goede gezondheid toe te wensen en hopelijk is de wereld komend jaar weer een beetje ‘normaler’

Blijf gezond!
Truus, Margreet, Janco, Erik en Suze