Na-zomeren met Gijzenrooi Open Air

(Deze concerten zijn inmiddels geweest)

Ook voor deze nazomer hebben we nog een drietal concerten plannen. Omdat het altijd onzeker is, of de weergoden ons goed gezind zijn, zijn de data nog onzeker. We denken dat het verstandig is als mensen dit keer zeker een klapstoel en mogelijk ook een plaid of iets dergelijks meenemen om de avondtemperatuur te trotseren. Natuurlijk verwachten we weer dat ieder voor zijn eigen natje en droogje zorgt! 

Op 24 (of 25 September) verwachten we de Keltische Folkgroep The Curs op het Buurtven (Eijerven) om 20.00 uur. The Curs komen in september met Irish Folk and Traditional Music. Momenteel bestaat de bezetting uit de Ierse Bill Kinlough (bouzouki), Henk Gebert (backing vocals en gitaar), Lex Straaijer (accordeon), Tanja Pekelharing (zang) en de Gijzenrooise Elly Admiraal (blokfluiten en tin-whistle). Mogelijk doet ook hun nieuwe violist al mee.
The Curs spelen een collectie die teruggaat tot de 15de/16de eeuw. Deze Keltische melodieën waren oorspronkelijk alleen bedoeld om dansers te begeleiden. Dat merk je ook als je ze hoort, je kan amper stil blijven zitten op je stoel. Hun enthousiasme en speelplezier zorgen ervoor dat je als publiek niet alleen luistert maar dat je, als je wilt, regelmatig een actieve rol hebt door mee te zingen of te klappen. Hou je van een sprankelende en actieve muzikale avond? Dan zien wij je graag!

Op 2 Oktober 20.00 uur speelt de Klezmer groep Simits uit Eindhoven. Stichter van het kwartet, Max Silverenberg (zanger en sopraansaxofoon), Kees de Wit (zang, klarinet, fluit, altsaxofoon en cajun); René Vermaes (bandoneon, gitaar, piano en voetbas) en Ruud Sempel (basgitaar). Hun muziek is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en ritmisch (simcha in Hebreeuws), maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch. Simits speelde onder andere in Paradiso Amsterdam, op de Gentse feesten en het Lombokfestival in Utrecht, tijdens het Joods Festival in de Eindhovense Effenaar en in het Muziekcentrum Frits Philips aldaar.

8 oktober om 20.00 uur sluitSinger Songwriter Etan Huijs met Jori van Gemert ons muzikale Cultuur bij je Buur jaar af.

Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft overal boven. Logisch, want al zijn hele muzikale leven laat Etan zich beïnvloeden en inspireren door een aantal oude meesters, de grootheden die een onuitwisbare stempel drukten op het muzikale landschap: Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan en Leonard Cohen.
Etan speelt deze avond samen met zijn vaste zangeres en toetseniste Jori van Gemert uit Cuijk. Samen zullen ze voornamelijk songs laten horen van het eerder dit jaar verschenen album ‘The Monochrome Veil’ dat louter lovende recensies kreeg.