De geplande CBJB en Midzomeravond activiteiten voor 2022:

Ook dit jaar -corona of niet- gaan we weer openluchtconcerten organiseren op het Eijerven (Buurtven) in Gijzenrooi. De formule is ongewijzigd; de band/groep/ het orkest laat zich zien en horen op het veld en het publiek van Gijzenrooi en van daarbuiten brengt eigen klapstoelen, drankjes en andere versnaperingen mee. Is het weer niet goed genoeg, dan proberen we de avond te verplaatsen.
We zijn ontzettend blij dat we weer een zeer gevarieerde line up hebben kunnen organiseren. En als de weergoden ons goed gezind zijn, dan mogen we dit jaar maar liefst 8 groepen verwelkomen. Hoogtepunt is natuurlijk onze Midzomeravond op 16 juli. Waar we weer uitpakken met een Wagenspel voor kinderen van Ariens Toneel en met een swingende coverband Get Back 2.
Het geluid voor de avonden is weer in de vertrouwde handen van Wim Corbeij en de presentatie en het licht wordt door Erik van Dijck verzorgd. Mogelijk dat we op één of twee van de evenementen een kraam met drank en hapjes laten komen. Volg de berichten op FaceBook, mail en KlepApp of er veranderingen in het programma zijn.

Een overzicht van het programma
Vrijdag 20 mei                  20.00 uur      Simits, Klezmer muziek
Zondag 19 juni                 11.00 uur      Euphonia, Fanfare
Vrijdag 1 juli                     20.00 uur      Bossa Blue, Braziliaanse Swing
Vrijdag 8 juli                     20.00 uur      Phemian, esthetische akoestische pop
Zaterdag 16 juli                19.00 uur      kinderactiviteiten (?)
Zaterdag 16 juli                20.00 uur      Ariens Wagenspel Groep
Zaterdag 16 juli                20.45 uur      Get Back 2, 60’ en 70’ covers

Vrijdag 2 september        20.00 uur      Art of Omission, Travel & Places, Covers
Vrijdag 9 september        20.00 uur      Job Alone & Friends, Folk
Vrijdag 23 september      20.00 uur      Lijo, Elektronische Pop

Simits, Klezmer muziek, vrijdagavond 20 mei 20.00 uur

De Klezmergroep Simits uit Eindhoven bijt het spits af. De muziek van Simits is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en ritmisch (simcha in het Hebreeuws), maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch. Simits speelde onder andere in Paradiso Amsterdam, op de Gentse feesten en het Lombokfestival in Utrecht, tijdens het Joods Festival in de Eindhovense Effenaar en in het Muziekcentrum Frits Philips. Simits bestaat uit Max Silverenberg (zang en sopraansaxofoon), Kees de Wit (zang, klarinet, fluit, altsaxofoon en cajun); René Vermaes (bandoneon, gitaar, piano en voetbas) en Ruud Sempel (basgitaar). 

Euphonia Harmonieorkest zondagmorgen 19 juni om 11 uur

Muziekkorps Euphonia is opgericht in 1949 op initiatief van wijkvereniging “Zesgehuchten Vooruit”. Het muziekkorps bestaat uit 3 onderdelen, waarvan we er mogelijk 2 gaan zien: Hoofdact is het Fanfareorkest en mogelijk komt ook de percussiegroep.

De fanfarekorps staat op dit moment onder leiding van dirigent Lou Fijten en maakt muziek die voor iedereen toegankelijk is. Het repertoire is heel divers; van traditionele concertwerken tot muziek uit film en musical.

Muziekkorps Euphonia is in Geldrop vooral bekend uit de vele optredens tijdens officiële gelegenheden en de drukbezochte Promsconcerten en nieuwjaarsconcerten.

Ook voor hen geldt dat optredens en repetities de afgelopen 2 jaar noodgedwongen stil hebben gelegen. Ze hebben vol goede moed en passie de draad weer opgepakt, zijn blij in het naastgelegen Gijzenrooi weer muziek te mogen maken en zien uit naar een ontmoeting met de bewoners op 19 juni!

Bossa Blue, Braziliaanse Swing, vrijdagavond 1 juli om 20.00 uur

Het Eindhovense trio Bossa Blue is opgericht door trompettist en gitarist Henrie Stribos. ‘Muziek zat er al vroeg in’ vertelt Henri, die als negenjarige gevraagd werd om bij de harmonie te komen, waar hij trompet leerde  spelen. Van zijn oudere broer kreeg hij destijds ook de allereerste gitaarbeginselen mee en met het zoeken naar zenders op de radio hoorde hij voor het eerst Braziliaanse gitaarmuziek. Het was een openbaring; getroffen door het ritmespel, de gekleurde akkoorden en de exotische samba en bossa-nova liedjes zoals die van Antonio Carlos Gobim. 
Jaren later werkte hij in diverse muziekprojecten met Joyce Kapel. Haar warme stemgeluid en presentatie maken haar de perfecte zangeres om te begeleiden in dit genre. Laurence Bilger maakt op haar dwarsfluit indruk met haar toon en improvisaties en weet het duo met haar spel perfect aan te vullen. Het repertoire omvat o.a. hits uit de jaren ’60 en ‘70 zoals The girl from Impanema, One note Samba, Agua de Beber. 

Phemian, esthetische akoestische pop, vrijdagavond 8 juli 20.00 uur

Zij die er bij waren, op 1 september 2020, hebben het er nu nog steeds over: Phemian! De foto’s van Remko Koeneman van destijds kleuren onze prachtige herinneringen aan die mooie avond. Drie zangeressen Femke, Mirthe en Anne begeleiden zichzelf en elkaar op Ukelele, Cello en Viool. Ze brengen eigen Jazzy, soul-full folkpop, maar schuwen het ook niet om een heel eigenzinnige cover te brengen van een bekend popnummer. “Three different Angels” die toen in 2020 nog moesten afstuderen voor de HKU, staan nu overtuigend en zelfbewust met hun esthetische folkpop in Gijzenrooi. Ongelofelijk blij en trots zijn we dat we ze weer een keer mogen verwelkomen op ons veld! 

De Midzomeravond zaterdagavond 16 juli vanaf 20.00 uur

Op het moment van het schrijven van dit stuk is het nog niet duidelijk of de avond vooraf wordt gegaan met wat kinderactiviteiten vanaf 19 uur op het veld (volg daarvoor de berichten elders!).
We verwelkomen om 20 uur de Ariens Wagenspelgroep. De groep trekt met hun wagen de hele week langs alle wijken van Eindhoven. Maar inmiddels als vertrouwd openen ze de week met een half uur vermaak in Gijzenrooi. Soms hilarisch, soms met dubbele bodems, waarbij de spelers het publiek in hun spel zullen betrekken.
Het wagenspel van dit jaar wordt momenteel nog geschreven door spelers en regisseuse (Karin van Dijk) en is gebaseerd op de personages uit De Griezels van Roald Dahl. Het wordt een stuk met heel veel bewegingstheater en kleurrijke karakters.

Get Back 2 (Pop, soul en funk) zaterdagavond  16 juli vanaf 20.45 uur

Een optreden van Get Back 2 is een ontmoeting met vier gepassioneerde muzikanten. Met speels gemak laten zij de muziek van de Sixties and Seventies opnieuw beleven. Moeiteloos worden stevige rocksongs afgewisseld met oorstrelende ballads, en met kleine uitstapjes naar recente evergreens. Geen optreden is voorspelbaar, behalve de muzikale kwaliteit en het plezier bij de muzikanten en hun publiek.
Get Back 2 speelt een eigenzinnig repertoire dat uitnodigt tot luisteren en verleidt tot dansen. En “the classics” komen allemaal voorbij: van Beatles tot Zeppelin. Soms brutaal bewerkt, maar meestal verrassend dicht bij het origineel. Wie niet beter weet ervaart tijdens een avond Get Back 2 dat Janis Joplin, John Bonham, John Entwisle en Jimi Hendrix nog even onder ons zijn…!
Bianca Folkers – zang en percussie, Karel de Greef – gitaar en zang, Harrie Hofmans – Drums en zang en Ruud Sempel – Bass.

Art of Omission, “Travel & Places”, vrijdagavond 2 september om 20.00 uur

In het nieuwe programma van de band rond wijkgenoot Jan Verschueren horen we liedjes in het thema Travel and places, gebracht  in hun puurste vorm zonder opsmuk. 
Reizen, in de echte wereld, virtueel, in je eigen verbeelding of in de tijd. Je vertrekt, op zoek naar andere plaatsen en ervaringen, zonder precies te weten wat ze voor je gaan betekenen. Liefst met zo min mogelijk bagage, want je neemt jezelf al mee. Ook neem je afscheid van de plek die je ‘thuis’ noemt, hopend je ‘thuis’  te zullen voelen op je eindbestemming.
En altijd zit er wel een lied in. In het vertrek, de reis, de aankomst, het verdriet of de vreugde. Op zoek naar het hart van die liedjes, zonder opsmuk of overbodige bagage. Bekende en minder bekende parels uit de popmuziek in haar puurste vorm.
Art of Omission (De kunst van het weglaten) bestaat uit: Jan Verschueren – gitaar, zang, Jet Mathijssen en Yvonne van Beers – zang, Peter van den Hurk – toetsen, zang. 

Job Alone & Friends, Folk, vrijdagavond 9 september 20.00 uur

Job Alone is de artiestennaam van Job Cornelissen. Job heeft zijn sporen verdiend in de folkscene in Nederland, onder meer als zanger/ percussionist bij de Nederlandse eigenzinnige folk band Maalstroom en gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case, als deze op het vasteland spelen. Hij wordt muzikaal ondersteund door Dennis Heijt en Ide Cornelissen die ook al zeer bekend zijn in de folkscene. Daarmee dus Job Alone & Friends! Een concert van Job Alone & Friends is energiek, gevoelig en altijd uit het hart. Het zijn songs & tunes met Ierse en Amerikaanse roots en met een eigen twist!

Lijo, elektronische popmuziek, vrijdagavond 23 september om 20.00 uur

LIJO maakt avontuurlijke, avant garde pop en bracht -verspreid over 2022- een aantal nieuwe singles uit. In haar recente releases toont LIJO zich als een bekwame songwriter die urgente onderwerpen niet uit de weg gaat. In haar ogen is alles een show: “Op kleine schaal zijn we allemaal de hoofdpersoon van ons eigen podium, op grotere schaal doen we alsof we de hoofdpersoon zijn in de wereld”. LIJO kaart dit en de gevolgen hiervan aan, maar omkleedt het met een goed gevoel voor lichtvoetigheid en dansbaarheid, innovatieve melodieën en koortsachtige sounds. Live zijn haar optredens altijd in beweging: ze speelt met beats, loops en synths en wordt op het podium bijgestaan door de uit Stratum afkomstige celliste Mirthe de Jonge, die het experiment met elektronische sounds en het avontuur net zo min uit de weg gaat. 
Voor de fans van Gijzenrooi Open Air: Lijo kennen we ook als Merit de zangeres van Ilen Mer en Mirthe kennen we als celliste en zangeres van Phemian.