Gijzenrooi Open Air optredens en de MidZomerAvond

Hopelijk werken de weergoden dit jaar wat beter mee, zodat we van zoveel mogelijk openluchtconcerten kunnen genieten op het veld aan het Eijerven (Buurtven) in onze mooie wijk Gijzenrooi.
Net als voorgaande jaren treedt de band, de groep of het orkest op op het grasveld. Het publiek van Gijzenrooi, maar ook van daarbuiten, is allemaal welkom en brengt eigen klapstoelen, drankjes en andere versnaperingen mee. De optredens die vorig jaar vanwege slecht weer niet doorgingen, zijn verplaatst naar dit jaar. Duimen maar…!

Een overzicht van het programma

Zondag 18 juni 11.00 uurEuphonia, fanfare
Zaterdag 24 juniMidZomerAvond in de namiddag kinderspelletjes,
om 19.30 uur Cirque Magnifique en
vanaf 20.45 uur de soulband The Groove Foundation
Vrijdag 30 juni 20.00 uurBaris Dai, elektronische pop
Vrijdag 7 juli 20.00 uurMari de Bijl, Brabantse liedjes en grappen
Vrijdag 1 september 20.00 uurJob Alone & Friends, folk
Vrijdag 8 september 20.00 uurRon Limon, Surinaamse en Caraïbische muziek
Vrijdag 15 september  20.00 uurArt of Omission, Travel & Places, covers   
Vrijdag 22 september 20.00 uurLijo, art-pop, akoestisch
Vrijdag 29 september 20.00 uurCamp Ivanhoe, Eindhovense indieband


Euphonia
muziekkorps zondagmorgen 18 juni om 11.00 uur

Een muzikaal begin van Vaderdag dit jaar. Op zondagmorgen 18 juni om 11.00 uur zal het fanfanreorkest uit het grote muziekkorps Euphonia een uitvoering geven op ons Buurtven. De fanfare -inmiddels bijna 75 jaar- maakt muziek die voor iedereen toegankelijk is.Onder leiding van hun nieuwe dirigent Bryan Verel neemt het orkest ons mee in de wereld van film en theater. Naast muziek uit Disneyfilms spelen ze misschien wel muziek uit Soldaat van Oranje, muziek van Robbie Williams of van Bon Jovi.
Muziekkorps Euphonia is in Geldrop vooral bekend van de vele optredens tijdens officiële gelegenheden en van de drukbezochte Promsconcerten en nieuwjaarsconcerten.

De MidZomerAvond zaterdag 24 juni tot 23.00 uur

Na een start met kinderactiviteiten komt net als twee jaar geleden voor de kinderen het Cirque Magnifique, met een splinternieuwe voorstelling. Later die avond mogen de voetjes van de vloer bij een swingende elfkoppige soulband: The Groove Foundation! Het geluid voor de avonden is weer in de vertrouwde handen van Wim Corbeij en de presentatie en overige techniek wordt door Erik van Dijck verzorgd. Er wordt nog gedacht over drank en hapjes tijdens de MidZomerAvond.

Kinderactiviteiten op het veld (volg voor het tijdstip de berichten op FaceBook en de Klepapp !).

Cirque Magnifique,
metHet Magische Zwaard verwelkomen we om 19.30 uur

Op hun exotische reizen komen Anton en Antonia in een magisch land vol wonderbaarlijke toverkrachten terecht. Daar vinden ze een magisch zwaard waarmee ze een mysterieuze koffer open maken. Vanaf dat moment zijn ze in de wereld van Duizend-en-een-nacht. Een wereld van struikrovers, sultans en fata morgana’s. Anton blijkt niet de beste tovenaar te zijn. Zo mislukt er regelmatig nogal wat en verandert hij mensen in dieren, wordt hij aangevallen door zijn eigen zwaarden of gaat zijn vliegend tapijt er op eigen houtje vandoor. Met behulp van de slimme Antonia loopt het allemaal toch goed af…tenminste als in het publiek stoere kinderen zitten die wel een handje durven helpen. Cirque Magnifique bezocht eerder ons Buurtven in 2021. Hun met muziek omlijste capriolen zijn hilarisch, gewaagd en komisch. De spelers zullen zoals toen ook het jonge publiek in hun spel betrekken.


The Groove Foundation swingende soul, funk en disco zaterdagavond vanaf 20.45 uur
De elfkoppige formatie The Groove Foundation is al heel veel jaren een begrip in onze regio. Met drie zangeressen, een stevige ritmesectie, gitaar, toetsen en drie blazers zullen ze ons helemaal in de sfeer brengen van de funk, soul en dance classics uit de jaren zeventig en tachtig. Natuurlijk laten we weer een dansvloer leggen en zal Wim zijn installatie uitbreiden om deze muziek gewoon lekker te laten klinken.


Baris Dai, gitaarpop, vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur

Baris Dai, afkomstig uit Turkije, is voor zijn werk neergestreken aan de rand van onze wijk. Als veelzijdig gitarist en multi-instrumentalist vertelt hij muzikale gepassioneerd zijn verhalen in een mix van rock, metal en ambient muziek. Hij bracht inmiddels twee solo EP’s uit (Ambient Conditions 1 & 2), waarvoor in de media al gelauwerd (ook te vinden op Spotify). Op deze eerste Open Air avond wordt hij vergezeld door Edgar Rodriguez op bas en Sami Al-Abbar op drums; een krachtig en dynamische livegeluid.

Mari de Bijl en Erik van Dijck, Brabantse liedjes en humor, vrijdagavond 7 juli 20.00 uur

Mari was in 2020 al eens te gast op ons veld met zijn vaste begeleidingsband. Ook schitterde hij met zijn Brabantse liedjes in de huiskamer tijdens Cultuur bij je Buur. Vanavond zingt hij, op toetsen en gitaar begeleid door Erik van Dijck, zijn nieuwste, door hen samen geschreven liedjes. Deze songs worden weer afgewisseld met Mari’s humoristische puntrijmpjes en grappen en geeft Mari een enkele beschouwing over de natuur om ons heen. We kennen Mari de Bijl natuurlijk allemaal als gids van enkele wandelingen in het natuurgebied rond Gijzenrooi. Hij was tot voor kort gebiedsbeheerder van het Brabants Landschap vanuit Heeze, o.a. verantwoordelijk voor het natuurgebied ten oosten van onze wijk.

Job Alone & Friends, Folk, vrijdagavond 1 september 20.00 uur

Job Alone is de artiestennaam van Job Cornelissen. Job heeft zijn sporen verdiend in de folkscene in Nederland, onder meer als zanger/ percussionist bij de Nederlandse eigenzinnige folkband Maalstroom en gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case. Bij zijn eigen optredens is hij zelden ‘alone’, maar krijgt hij hulp van Dennis Heijt (bouzouki) en Ide Cornelissen (viool en mandoline): Job Alone & Friends! Zijn CD Cycle Songs is terug te vinden op Spotify. Een concert van Job Alone & Friends is energiek, gevoelig en altijd uit het hart, songs & tunes met Ierse en Amerikaanse roots en met een twist!


RonLimón, Surinaamse/Caraïbische muziek, vrijdagavond 8 september 20.00 uur

Dit Stratumse project speelt muziek uit Zuid-Amerkia en het Caraïbisch gebied. Misha Lichtveld (Cuatro en zang), afkomstig uit Suriname is de aanjager deze kleurrijke en swingende band die verder bestaat uit Jochem Brok (toetsen), Martin van der Graaf (bas) en Bruce Mulier (percussie en zang). Het repertoire bestaat voornamelijk uit Surinaamse Kaseko (’50-’80) wat ze in een geheel eigen jasje steken. Verder spelen en zingen ze Calysos, Cumbia’s en andere dansbare stijlen uit het Caribisch gebied. Misha zelf zingt en speelt cuatro en blaasinstrumenten. ‘RonLimón’ is een cocktail op basis van rum en limoensap.

Art of Omission, ‘Travel & Places’, vrijdagavond 15 september om 20.00 uur

In dit programma van de band van Jan Verschueren, weer samen met Jet, Yvonne en Peter, horen we liedjes in het thema Travel & Places, gebracht zonder opsmuk. Reizen, in de echte wereld, virtueel, in je eigen verbeelding of in de tijd. Je vertrekt, op zoek naar andere plaatsen en ervaringen, zonder precies te weten wat ze voor je gaan betekenen. En altijd zit er wel een lied in. In het vertrek, de reis, de aankomst, met verdriet of  vreugde. Op zoek naar het hart van die liedjes, zonder opsmuk of overbodige bagage. Genieten van bekende en minder bekende parels uit de popmuziek in haar puurste vorm.

Lijo, Artpop, vrijdagavond 22 september om 20.00 uur

LIJO maakt avontuurlijke, avant-garde pop en bracht verspreid over 2022 een aantal nieuwe singles uit. In Lijo’s ogen is alles een show: op kleine schaal zijn we allemaal de hoofdpersoon van ons eigen podium, op grotere schaal doen we alsof we de hoofdpersoon zijn in de wereld. LIJO kaart dit en de gevolgen hiervan aan, maar kleedt het aan met een goed gevoel voor lichtvoetigheid en dansbaarheid, innovatieve melodieën en koortsachtige sounds. Live speelt ze met beats, loops en synths en wordt zij op het podium bijgestaan door celliste Mirthe de Jonge. Lijo’s zang en hun samenzang is als zeer bijzonder te noemen.
Lijo zagen we eerder als Merit, zangeres Ilen Mer en Mirthe als celliste en zangeres van Phemian.

Camp Ivanhoe, indieband, vrijdagavond 22 september om 20.00 uur

De Eindhovense band Camp Ivanhoe heeft haar naam ontleend uit een film van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel). Liedjes vormen een eigen universum en handelen over werk van schilders als Balthus en Magritte, een brief van Janis Joplin, over films, spiritisme en schaamte, maar vooral de liefde. Dat alles in een melancholieke, melodieuze mix van pop, folk, jazz en wereldmuziek. We horen deze avond geen gebaande paden, het ene nummer is stemmig als filmmuziek, dan weer een vrolijk lied met een Balkangevoel, wat gevolgd wordt door een Mexicaans getinte compositie. Deze groep, zeven personen groot, sluit daarmee een mooie serie zomeravondconcerten af.